Kampenhout zingt voor het klimaat

Kampenhout - Een tiental enthousiaste Kampenhoutenaren gaven onlangs het startschot voor de deelname van Kampenhout aan de actie ‘Sing for the Climate’ Een daadkrachtige werkgroep organiseert op zondag 23 september een groot zangmoment voor het klimaat in Kampenhout.

'In onze dromen hopen we duizend Kampenhoutenaren te verzamelen, maar de helft daarvan zou natuurlijk ook al mooi zijn,' zegt Erik Torbeyns van Groen.

Een eerste aanzet voor de deelname aan 'Sing for the Climate' kwam vanuit het Bergs muziekgroepje Sjaloomorkest, die dit een leuke manier vond om haar bezorgdheid voor het klimaat te uiten.  Erik Torbeyns: 'Het toeval wil dat er in Berg al een muzikaal treffen wordt georganiseerd.  We maken er dankbaar gebruik van om die muzikanten in te schakelen’.

Klimaatlied

Sing for the Climate is een initiatief van Nic Balthazar en de hele klimaatkoepel. Op 22 en 23 september zullen in honderden steden en gemeenten in België duizenden mensen samen het klimaatlied zingen.  De opnames vanuit die honderden lokaties zullen door Nic Baltahzar gemonteerd worden in een filmpje dat de wereld rond zal gaan.

Erik Torbeyns: 'Zo willen we aan alle mensen, maar vooral de lokale, nationale en internationale politici laten weten dat het klimaat nu nood heeft aan bescherming en dat daar dringend werk van moet gemaakt worden, voor ons maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen.  Kampenhout zal hier als duurzame gemeente aan meewerken.'

Wie wil meezingen, kan zich registreren op www.singfortheclimate.com.  Daar is ook alle informatie te vinden over het evenement.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio