Op verkenning langs de Dender

Aalst - Op zaterdag 18 augustus 2012 nodigt de werkgroep 'Dender' van Grenzeloze Schelde, samen met De Waterkant, De Milieuboot en Contrat de Rivière Dendre iedereen graag uit op een interregionale verkenningstocht van de Dender. Ook de stad Aalst doet een warme oproep om deel te nemen aan dit initiatief. Informatie over deze markante rivier is immers broodnodig om er zorg voor te kunnen dragen.

Langs unieke natuur- en stiltegebieden en dwars door stedelijke agglomeraties verken je deze aparte en mooie rivier van bron tot monding (of een deel ervan) per fiets, met de boot en te voet. Tijdens je tocht aan land of te water maak je kennis met de Dender en haar omgeving en ook met andere geïnteresseerden en betrokkenen in het Denderbekken aan de Waalse en Vlaamse zijde.

Per fiets, te voet en per boot op verkenning langs de Dender. Op 18 augustus  kan dat. In grote lijnen verloopt het programma als volgt: Je fietst van Lessines naar Aalst (40-tal km). In Aalst is het tijd voor de lunch, met een info- en ontmoetingsmoment in samenwerking met de stad. Met heel wat fietskilometers in de benen zet je de verkenningstocht verder met de boot tot Dendermonde. Daar even de benen strekken met een wandeling naar het centrum langs de nu nog verborgen 'oude' Dender. Vervolgens vaar je terug van Dendermonde naar Aalst, genietend van het prachtig rivierlandschap met aan boord een maaltijd en een streepje muziek.


Het staat iedereen vrij om aan een of meerdere deelactiviteiten deel te nemen. Fietsers kunnen op meerdere plaatsen aansluiten. Op verschillende momenten wordt vervoer van deelnemers en fietsen ingelegd.

Meer info en prijzen:
Interesse? Aarzel niet, want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is vooraf verplicht via het inschrijvingsformulier te vinden op www.gs-esf.be.

dienst Leefmilieu - sectie Groen en ecologisch beleid
Zwarte Zustersstraat 8 te Aalst - 053 73 24 11
leefmilieu@aalst.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio