Tweerichtingsverkeer in Vaartstraat en Esplanadestraat

Aalst - In de aanloop naar de opening van het nieuwe busstation voert de stad van 13 tot 27 augustus in de Vaartstraat en de Esplanadestraat tweerichtingsverkeer in. Nadien wordt deze situatie geëvalueerd en eventueel bijgestuurd.

Op maandag 27 augustus neemt De Lijn het nieuwe busstation in de André Sierensstraat in gebruik. Dan verhuizen ook de tijdelijke bushaltes van het Statieplein en de aanpalende straten definitief naar de André Sierensstraat.

In de aanloop naar de opening van het busstation besliste het college van burgemeester en schepenen om van 13 tot 27 augustus dubbelrichtingsverkeer in te stellen in de Vaartstraat en de Esplanadestraat. De verkeerslichten ter hoogte van de Sint-Annabrug worden na de avondspits, na 19 uur, en tijdens het weekend op knipperstand gezet. Deze proeffase wordt nadien geëvalueerd.


Werken Stationsstraat en Statieplein
Inmiddels zijn de nutsmaatschappijen aan de slag gegaan in de Stationsstraat. Vermoedelijk duren deze werken tot eind augustus. De Stationsstraat is in deze periode enkel toegankelijk voor bus- en werfverkeer. Het Statieplein is enkel bereikbaar via de Majoor Claserstraat en Vooruitgangstraat.

Wegrijden van het Statieplein kan enkel via de Albert Liénartstraat. Begin september, na de ingebruikname van het nieuwe busstation, starten ook de werken aan het Statieplein. Vanaf dat ogenblik kun je ook de Vooruitgangstraat en de Majoor Claserstraat niet meer inrijden. Het verkeer uit de Majoor Claserstraat wordt dan omgeleid via de Cumontstraat, het Bauwensplein, de Fabrieksstraat en het Esplanadeplein.

De eigenlijke wegen- en rioleringswerken aan de Stationsstraat volgen dan in de maand oktober.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio