Gaat u oefenen op het digitaal stemmen?

Gaat u oefenen op het digitaal stemmen?

Foto: digitaal stemmen

Aalst - In oktober zal er voor de eerste keer digitaal gestemd moeten worden in Aalst. Het digitaal stemmen gebeurt in maar liefst 12 stappen. Volgens Niels De Rudder van sp.a, blijven echter vele inwoners met vragen zitten rond het computergebruik.

'Opmerkelijk is dat naast de oudere inwoners ook de iets jongere generatie niet staat te springen om digitaal te gaan stemmen. Niet iedereen is even vertrouwd met een computer, laat staat met een aanraakscherm', aldus De Rudder, ondervoorzitter sp.a Aalst Centrum.

De Stad Aalst organiseert echter wel oefendagen voor inwoners die vragen hebben rond het digitaal stemmen. De inwoners uit Aalst Centrum krijgen verdeeld over linker- en rechteroever, twee oefendagen, terwijl elke deelgemeente een oefendag apart krijgt.

Volgens De Rudder is dit niet in verhouding: 'Aalst Centrum, linker- en rechteroever samen, wonen meer dan 42.000 mensen terwijl bijvoorbeeld Baardegem en Herdersem samen ongeveer 4300 inwoners telt. De oefendagen in de deelgemeenten moeten blijven maar ik pleit om het aantal oefendagen voor de inwoners van Aalst Centrum op te trekken.

Meer over deze oefenmomenten en het digitaal stemmen vind je terug op de website van de Stad Aalst. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio