Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen wint award

Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen wint award

Foto: MhM

Aalst - 2012 eindigt spetterend voor de Vierdewereldgroep MvM want ze wonnen de Good Practice Award 2012 van het ESF agentschap Vlaanderen.

Op de praktijkenmarkt van 19 december werden 41 goede praktijken voorgesteld waarop de 300 aanwezigen hun stem konden op uitbrengen als beste project. Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen kaapte er de eerste prijs weg met het project 'WAW-traject'.

Mensen voor Mensen kreeg uit handen van directeur Louis Vervloet de ESF Good Practice Award 2012 overhandigd.

Het WAW- traject is ontwikkeld voor en met werkzoekenden in generatiearmoede en omvat drie geïntegreerde deeltrajecten - werk, armoede en welzijn - die afgestemd op elkaar verlopen. De duurzaamheid van de methodiek WAW-traject gecombineerd met de sterke visie waarbij gewerkt wordt vanuit het 'recht op werk voor iedereen', begeesterde zowel het ESF agentschap als de vele aanwezigen uit de dienstensector.

Getuigenis van een werkzoekende in armoede van het WAW-traject: 'voor de start van het WAW-project had ik geen doel meer. De ene tegenslag na de andere: financieel, geen vast werk, alleen hier en daar via interim, heel onstabiel. Door mijn gezin ben ik er toch in blijven geloven. Ik ben tenslotte moeder van vier kinderen. De weg kronkelt, zoals mijn baan gedurende de eerste maanden van het WAW project. Dan toch een recht stuk: stabiliteit, terug op het goede pad. Ik kwam terug onder de mensen, kreeg terug structuur in mijn leven, kon terug iemand zijn en iets betekenen. Samen met de VDAB ben ik nu op zoek naar mijn toekomst. Ik had een droom en ben die nu aan het waarmaken. Ik ben begonnen aan een opleiding polyvalent verzorgende. Nu is mijn doel om een diploma te behalen en een vaste job te vinden die ik kan doen tot aan mijn pensioen', zegt Mia, 39 jaar.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio