Rock Zottegem balanceert tussen engelenzang en stevig gitaargeweld

Foto: Veronique Van Geit

Zottegem - Engelenzang en stevig gitaargeweld, dat waren de twee basiselementen van de tweede en tegelijk ook zonovergoten laatste dag van Rock Zottegem. De gitaar had duidelijk wel de bovenhand in de programmatie met bands als Absynthe Minded, Suicidal Tendencies, Black Box Revelation en uiteraard de grijze baarden van ZZ Top.

Onze landgenoten van Absynthe Minded lokten vroeg op de avond een rustig luisterend publiek naar de tent dat vooral genoot van hits My Heroics part one en Space, maar bij de overige nummers jammer genoeg ietwat onbewogen bleef. Jan Paternoster en drummer Dries Van Dijck van Black Box Revelation toonden, na de metal van Suicidal Tendencies, dat kwantiteit weinig te maken heeft met kwaliteit. Na een wat twijfelend begint klonk hun op scheurende gitaar en pompende drums gebaseerde muur van geluid lekker smerig en hard, maar tegelijk ook heel dansbaar.

Een stuk intiemer ging het er even later aan toe bij Hooverphonic, dat voor de gelegenheid een volledig symfonisch én perfect uitgedost orkest meebracht naar de Bevegemse Vijvers. Zangeres Noémie Wolfs, gehuld in een wit, bijna Marilyn Monroe-achtig kleedje, haalde haar loepzuivere stem boven en wist als een volleerde diva zelfs de ruigste mannen met baarden die al op hun Amerikaanse Give Me All Your Lovin-helden aan het wachten waren, bij wijlen te verstommen.

Onder het motto ‘nooit genoeg hoeden en baarden op een podium’, al heeft drummer Beard er vreemd genoeg geen, liet ZZ Top de tent met hun donkere brown tone nog voor de laatste keer dit weekend helemaal vol lopen. Al eens 20.000 man en masse luchtgitaar zien spelen? Wij gisterenavond tijden Sharp Dressed Man voor de allereerste keer. Toegegeven, soms leek het wel alsof de danspasjes en typische bewegingen jaren op voorhand ingestudeerd waren, maar dat het drietal helemaal mee is met de tijd valt niet te ontkennen. Dat bewijst niet alleen de nogal opvallende titel van hun jongste album ‘La Futura’, maar ook het feit dat de band drie videoschermen met entertainende en goed in elkaar overlopende beelden met zich meezeulen. Hoedje af, en dat ze nog veel naar onze festivalweides mogen terugkeren!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio