VIDEO. Besparen is de boodschap in meerjarenplan

VIDEO. Besparen is de boodschap in meerjarenplan

Foto: if

Aalst - Donderdagavond stelde burgemeester D'Haese samen met het schepencollege het meerjarenplan 2014 - 2019 voor. De personenbelasting wordt voor de Aalstenaar niet verhoogd, maar retributies en lokale belastingen zoals parkeren of een bouwaanvraag worden wel geïndexeerd. Voor de ondernemingen is er dan weer goed nieuws, hun lokale belastingen worden met 25% verlaagd, in de hoop om zo de werkgelegenheid in onze regio te stimuleren.

Verder is vooral besparen de boodschap. De komende jaren moeten er 200 personeelsleden binnen de stad afvloeien. Op werkingsmiddelen zullen de stadsdiensten trouwens ook moeten beknibbelen. Zij moeten het moet 20% minder budget moeten doen. Visitekaartjes van de stad, Aalst Carnaval en Cirk!, moeten goedkoper worden.

Bestaande projecten zoals het multifunctioneel sportcomplex op de site Schotte of de ontwikkeling van de Tragel komen niet in het gedrang door de besparingen. Ook de mogelijkheid tot een nieuwe brandweerkazerne wordt nog steeds verder onderzocht.

Okapi Aalstar en Eendracht Aalst worden nergens vermeld in het meerjarenplan. Maar dat wil volgens schepen van sport Ilse Uyttersprot niet zeggen dat ze in de kou blijven staan.

Aalst.TV haalde samen met de camera de rekenmachine boven voor een woordje uitleg. 

 

Meer nieuwsvideo's over Aalst?
Meer nieuwsvideo's over Aalst?

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio