Livestreaming van Warande naar De Wending

Livestreaming van Warande naar De Wending

Foto: RR

Turnhout - De bewoners van De Wending kunnen op vrijdag 21 april vanuit het Kaffee van hun woonzorgcentrum opnieuw genieten van een livevoorstelling in de Warande. Die wordt uitgezonden op een groot scherm.

Samen met Cultuurconnect, een Brusselse organisatie die mensen op nieuwe manieren cultuur wil laten ontdekken en beleven, zette provinciaal cultuurhuis de Warande een project op om voorstellingen live te streamen naar woonzorgcentra. Dat gebeurde op vraag van het paramedisch team van woonzorgcentrum De Wending, dat deel uit maakt van Zorggroep Orion.

Minister van cultuur Sven Gatz (Open VLD) is alvast lovend voor het initiatief: “Voorstellingen livestreamen naar woonzorgcentra maakt het ook voor oudere, minder mobiele mensen mogelijk om aan cultuur te doen. Ik hoop dat in de toekomst meer lokale cultuurspelers en woonzorgcentra hiervoor de handen in elkaar zullen slaan.”

Na een positief onthaalde eerste test op 14 februari wordt op vrijdag 21 april opnieuw een optreden van de Warande uitgezonden in De Wending. Die namiddag spelen Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Pieter-Jan De Smet hun voorstelling Gedeelde Smart in de Kuub in de Warande. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio