Op de fietsroute tussen Denemarken en China

Op de fietsroute tussen Denemarken en China

Foto: RR

Turnhout - Een Deens-Engels koppel dat al fietsend China hoopt te bereiken, heeft ook halt gehouden in Turnhout. Turnhoutenaar Ludo Verhoeven hielp hen verder op weg.

“Ik was aan het wandelen op de fietsbrug toen ik twee zwaarbepakte fietsers op het Bels Lijntje uit het bos zag komen”, vertelt Ludo Verhoeven over zijn ontmoeting met de Deense Dea en Engelsman Chris. “Twee wereldreizigers die elkaar hadden leren kennen in Mongolië. In november zijn ze vertrokken in Denemarken, Kerstmis hebben ze in Engeland gespendeerd en eind maart zijn ze met de boot naar Nederland gekomen.”

Toen Ludo hoorde dat Dea en Chris van plan waren in het wild te kamperen, stelde hij onmiddellijk voor dat de twee bij hem thuis zouden logeren. De volgende dag begeleidde hij hen nog langs het kanaal tot aan Sas 4 in Dessel, verder op hun route richting China.

De ontmoeting heeft een onuitwisbare indruk nagelaten bij Ludo en bij Dea en Chris. “Chris wil de wereld rond reizen met enkel de fiets, de boot en zijn voeten. Hij heeft een eerste boek geschreven over zijn reizen, dat te koop is via Amazon. Ik heb een gesigneerd exemplaar van hem gekocht en hij heeft me verzekerd dat ik een rol zou krijgen in zijn tweede boek.” 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio