Schorvoortse voetbalclubs gaan terreinen delen

Schorvoortse voetbalclubs gaan terreinen delen

Medestichter Jos Van Deun op de huidige terreinen van White Star Schorvoort langs de Schorvoortberg. Foto: Wouter Adriaensen

Turnhout - Het stadsbestuur gaat de locatie van de toekomstige gezamenlijke terreinen van White Star Schorvoort en Technico in de Slagmolenstraat, nu nog bouwvrij agrarisch gebied, juridisch mogelijk maken.

White Star speelt momenteel zijn thuiswedstrijden op de terreinen aan de Schorvoortberg, midden in (duur) woongebied. Een deel er van wordt gehuurd van private eigenaars. Technico voetbalt nu aan de Slagmolenstraat in landbouwgebied.

Stad Turnhout wil een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) uitwerken om beide clubs een duurzame toekomst te garanderen. Er komen twee terreinen bij in de Slagmolenstraat, er wordt voldoende parkeerplaats voorzien en fietsers en voetgangers zullen veilig kunnen oversteken dankzij een wegversmalling. “We hebben het akkoord gekregen van de Vlaamse regering voor de opmaak van dit RUP”, zegt schepen van Sport Hannes Anaf (sp.a). “We hopen dat het ruimtelijk uitvoeringsplan in februari wordt goedgekeurd. Daarna kunnen we gronden aankopen en is het aan de twee clubs om het terrein in te richten.”

Op de huidige locatie van White Star zal Zorggroep Orion van OCMW Turnhout op termijn gebouwen met een welzijnsfunctie kunnen bouwen. Die plannen passen binnen het masterplan ‘Schorvoort Morgen’. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio