Beeldige tentoonstellingen op vrijdagavond

Beeldige tentoonstellingen op vrijdagavond

Foto: KIM

Turnhout - Turnhout blijft een rol spelen als stad van de grafiek. Op de Kunstencampus op Turnova opent vrijdag een expo rond de Stripgids Academie. Tegelijk tonen studenten in deRuimte de resultaten van een weeklang experimenteren met grafische processen.

Tijdens de tiendelige Stripgids Academie begeleidden vijf docenten van de Brusselse LUCA hogeschool dertien stripliefhebbers. De resultaten van de verschillende opdrachten worden vrijdagavond 16 maart om 18u wereldkundig gemaakt op de Kunstencampus in Turnova. De expo is nadien nog tot en met vrijdag 27 april gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de kunstacademie. Meer info op Facebook.

Later diezelfde avond, van 19u tot 22u, presenteren de studenten van Sint-Lucas Antwerpen in deRuimte in de Otterstraat het boek dat ze samenstelden tijdens hun verblijf van een week aan boord van Boothuis Brauhaus aan de Oude Kaai. Daar gingen ze aan de slag met allerlei verschillende druktechnieken. Een beperkt aantal boeken wordt te koop aangeboden, aan de muren hangen originele werken van de studenten. Meer info op Facebook.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio