Maandag 17 januari

Pijnlijke vingers

Het zit ons echt niet mee deze reis.

 

Alsof het nog niet genoeg was dat Fi zijn gsm het begeven heeft, zijn wekker het niet meer doet en zijn laptop de pijp aan Maarten heeft gegeven, heb ik deze morgen kunnen vaststellen dat ook mijn laptop niet meer opstart. Gelukkig hebben we enkele specialisten aan boord die hun best zullen doen om hem terug in orde te krijgen. Het recupereren van de gegevens op de harde schijf is momenteel mijn grootste zorg.

 

Deze voormiddag alweer op de lijst voor SOIT test. Deze keer om effectief te schieten. Pfff, GP is niet echt mijn wapen. Maar blijkbaar schiet iedereen hier beter op zee dan aan land. We zullen zien. Net voor aanvang horen we op de general call dat deze SOIT niet doorgaat wegens schietoefeningen met het kanon 76 mm. Jammer, want ik had er mij al volledig op voorbereid.

 

Deze voormiddag is er ook nog een briefing voor de “Medal Parade” op 19 januari te Djibouti. Dan komt onze minister van defensie op bezoek en zal er een medaille-uitreiking plaatsvinden. Een hele organisatie dus om deze plechtigheid vlot te laten verlopen


Deze namiddag is er een tweede groep voorzien voor schieten met GP en aangezien er altijd wel iemand moet afzeggen, hoopte ik stiekem die plaats in te nemen. Ik had dus geluk en mocht met de eerste groep al meedoen. Een geslaagde test met 45 op 50 (jammer genoeg één kopschot gemist, mijn laatste dan nog) en we zijn weer goed voor een jaar. We kunnen tevreden de wacht op, weliswaar met alweer een paar pijnlijke vingers en een geschaafde hand.

 

Menu ’s middags: gebraden kalfsvlees met natuuraardappelen, ’s avonds gehakt met puree.

 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees