Woensdag 19 januari

Klaar voor de plechtigheid

Kort havenbezoek aan Djibouti. Morgen onze laatste dag Operation Atalanta II.

 

 

Het is vandaag een hele drukke dag. Al heel vroeg deze morgen zijn de dekmatrozen bezig met het opzetten van de zonnetent op het heli-dek. We voeren eveneens een timeshift uit, dus 8 uur wordt 7 uur. Het verschil met België bedraagt nu nog slechts 2 uur.

 

We verwachten ook nog wat materiaal en natuurlijk de post, waar iedereen zoals gewoonlijk enorm naar uitkijkt. Het was voorzien dat alles aan boord zou komen rond 8 uur maar we krijgen te horen dat de zaak uitgesteld is tot 13 uur. Pollé pollé …. voor de laatste keer waarschijnlijk.

 

Wel komen de stoelen en tafels toe, die besteld zijn voor de plechtigheid en receptie. Iedereen helpt een handje mee om alles zo snel mogelijk op zijn plaats te krijgen. De geluidsinstallatie wordt uitgetest, de seiners hangen de vlaggen uit, iedereen trekt een propere werktenue aan, medailles worden uitgedeeld, de erewacht maakt zich klaar voor ontvangst van de genodigden, enz. Op het heli-dek wordt een stand opgesteld van het Boarding/VPD -team en van de heli ploeg. Bluebird, onze helikopter, wordt een beetje in een hoekje gezet op het heli-dek om zo wat meer plaats te creëeren voor de receptie en standing lunch.

 

Om 9.40 uur ontvangen we de minister aan boord en om 10.30 uur beginnen we met de medaille-plechtigheid op de kaai voor het schip. De bemanningsleden die voor het eerst deelnemen aan Operation Atalanta krijgen een medaille opgespeld, de andere bemanningsleden zullen nadien een certificaat krijgen en kunnen op hun medaille _die we vorig jaar hebben gekregen_ het cijfer 2 dragen.

 

Na dit alles is er op het heli-dek en in de heli-hangaar een receptie voorzien, gevolgd door de standing lunch. Daarna begint de bemanning onmiddellijk met het opruimen, inschepen van levensmiddelen, verdelen van de post... zodat er om 15 uur “einde werk” kan gegeven worden

 

We blijven vandaag aan boord. Morgenmiddag om 12 uur moet iedereen al terug paraat zijn, want dan vertrekken we alweer. Een héél kort havenbezoekje dus.

 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees