Eeuwenoud Waverwoud eindelijk erkend

Eeuwenoud Waverwoud eindelijk erkend

Het Waverwoud Foto: Wim Dirckx

Lier - De Vlaamse regering heeft een deel van het Waverwoud erkend als natuurgebied. Natuurpunt hoopt de verschillende stukken bos nu te kunnen verbinden tot een geheel.

Het Waverwoud was tijdens de middeleeuwen een groot en moerasrijk bos dat zich uitstrekte ten oosten van Mechelen, tussen de Dijle, de Nete en de Grote Nete. Tegenwoordig bestaat het woud uit een aantal aparte bosrijke gebieden tussen Lier en Sint-Katelijne-Waver, waarvan De Brede Zeyp in Koningshooikt het grootste is. De lappen bos zijn in totaal 114 hectare groot.

Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft 94 hectare bos erkend als natuurgebied. “Het eeuwenoude Waverwoud bestaat vandaag de dag uit enkele niet aaneengeschakelde bosrijke gebieden die omgeven zijn door een veelal verstedelijkt landschap”, zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt. “We hopen voor verbindingen tussen deze stukken te kunnen zorgen, zodat er opnieuw een robuust stuk natuur ontstaat. Naast de erkenning van Vlaanderen rekenen we daarbij vooral op de gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen, die lopende zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio