Bouwwoede aan de gang in gemeente

Bouwwoede aan de gang in gemeente

Sociaal woonproject Malpertus Foto: Wout Engels

Borsbeek - Over twee jaar telt Borsbeek mogelijk ruim 130 woningen extra. Het sociale woonproject Malpertus staat al goed in de steigers en nog twee andere bouwprojecten kunnen snel van start gaan.

De werken aan het sociale woonproject Malpertus zijn bijna halfweg. In het binnengebied tussen de Frans Beirenslaan (R11) en de Singel moeten er in de lente van volgend jaar 58 sociale huurappartementen, elf sociale koopwoningen én een gloednieuwe straat klaar zijn. De ruwbouw van de meeste woonblokken staat reeds recht. Het project is in handen van de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning.

Naast het kerkhof in de Robianostraat start De Ideale Woning dit jaar nog met een ander sociaal project. ‘Edelweiss’ moet twaalf appartementen tellen. Het project moet eerst nog wel groen licht krijgen van de bestendige deputatie, omdat er een bezwaar tegen de bouw was binnengekomen.

In de Schanslaan staat een derde groot woonproject, Wijngaard, in de steigers. De voormalige wijnhandel Simkens werd er afgebroken en ontwikkelaar Elad Brody start over twee weken met de bouw van twintig woningen en 32 appartementen, bedoeld voor de privémarkt. De eerste woongelegenheden zouden begin 2017 klaar moeten zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio