Station Kontich krijgt andere naam

Station Kontich krijgt andere naam

Station Kontich, met op de achtergrond de Lintse wijk Ganzenbol en AED Studios. Foto: Wout Engels

Kontich / Lint - Het treinstation van Kontich wordt meer dan waarschijnlijk eind dit jaar omgedoopt tot station Kontich-Lint. Beide gemeenten hebben hun fiat gegeven aan vervoersmaatschappij NMBS.

De treinlijn tussen Antwerpen en Mechelen loopt halverwege het traject langs de grens tussen buurgemeenten Lint en Kontich. De sporen raken aan het grondgebied van Lint, maar liggen wel volledig op het grondgebied van Kontich. De treinhalte heette vroeger Kontich-Kazerne, maar draagt nu al jaar en dag de naam 'station Kontich'. Daar komt binnenkort verandering in.

"Er zijn evenveel Lintenaren als mensen uit Kontich die van het station gebruik maken", zegt Lints burgemeester Harry Debrabandere (N-VA). "Bovendien loopt er een tunnel onder de sporen tot in onze gemeente, waar heel wat fietsstallingen en parkeerplaatsen voor de reizigers zijn voorzien. Een naamsverandering naar 'station Kontich-Lint' leek ons dan ook niet meer dan logisch."

Bij AED Studios, gelegen pal aan het station, zit men alvast op dezelfde golflengte als de gemeente. "Onze bezoekers linken de Studios bijna automatisch aan Lint, maar wanneer ze de trein tussen bijvoorbeeld Antwerpen en Lint raadplegen worden ze maar al te vaak naar de busverbinding vanaf Berchem doorverwezen", zegt AED-woordvoerder Filip Van Vlem.

Vervoersmaatschappij NMBS ziet geen graten in de naamsverandering, maar vraagt wel dat de beide betrokken gemeenten hun goedkeuring uitspreken. En dus moest ook Kontich mee aan boord. "Onze eerste reflex was: is het echt nodig om iets te veranderen?", geeft Bart Seldeslachts (N-VA), burgemeester van Kontich, toe. "Maar als je even nadenkt weet je dat het gewoon de beste oplossing is. Zeker voor de reizigers, waaronder heel veel mensen uit Lint. En daar moet het het toch vooral over gaan."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio