Renzo (15) mag dankzij Make-A-Wish gamen tegen Nederlandse topper

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De ultieme droom van de 15-jarige Renzo Rabbachin is gisteren werkelijkheid geworden. In het gemeentehuis mocht hij een partijtje Call of Duty spelen tegen de Nederlandse topgamer Yarasky.

Wout Engels

Renzo Rabbachin is al van jongs af aan gepassioneerd door computergames. Hij kreeg die passie mee van zijn vader, die thuis ongeveer elke spelconsole heeft staan. Enige tijd geleden werd Renzo echter ernstig ziek. De jongen uit Borsbeek moest ruim acht maanden in het ziekenhuis doorbrengen. “Nu gaat het gelukkig beter met mij”, zegt Renzo. “In het ziekenhuis liggen had wel als voordeel dat ik heel veel kon gamen, jammer genoeg niet via het internet.”

Tijdens zijn lange ziekenhuisverblijf namen Renzo en zijn ouders contact op met de mensen van Make-A-Wish Belgium, de vereniging die kinderdromen in vervulling laat gaan. “Eerst dacht ik aan een bezoekje aan een pretpark rond gaming in het Spaanse Portaventura, maar mijn ultieme droom was toch om Yarasky eens te ontmoeten, een van de beste en meest populaire gamers uit Nederland. Ik ken hem van zijn filmpjes op YouTube. Hij speelt dezelfde spellen als mij en ik steek veel van hem op.”

Yarasky is met zijn 20 jaar een van de meest gekende professionele gamers bij onze noorderburen. Zijn YouTube-kanaal wordt door meer dan een half miljoen mensen bekeken en op Twitter heeft hij bijna 100.000 volgers.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio