Hogeschool stuurt leerlingen basisschool Stadspark naar de maan

Lier - Basisschool Stadspark stond vandaag in het teken van 'het leven op de maan'. De studenten Lerarenopleiding van de AP Hogeschool organiseerden er tal van workshops.

Ruim 150 leerkrachten in spe onderwierpen de 194 kleuters en leerlingen van basisschool Stadspark gisteren aan een reeks workshops rond de ruimte. De activiteiten vormden het slotakkoord van een internationale week, georganiseerd door de lerarenopleidingen van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.

De hele dag stond STEAM-onderwijs centraal, een mengeling van STEM (technologie, wetenschap, wiskunde, nvdr) en artistieke expressie. De leerlingen knutselden raketten in elkaar, vouwden het perfecte papieren vliegtuigje en bekeken ook beelden van astronauten tijdens een ruimtemissie.

"Het is zeer belangrijk dat onze leerlingen nu al in contact komen met STEM-richtingen, want dat vergemakkelijkt de doorstroming naar het middelbaar", zegt Stadspark-directeur Stef Donckers. "De toevoeging van die artistieke expressie wakkert bij hen het enthousiasme aan: de kinderen komen spelenderwijs in contact met wetenschappen en technologie."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio