Familiehulp opent NOAH

Familiehulp opent NOAH

Foto: rr

Lint - De vzw Familiehulp start eind deze maand met een kleinschalig dagverzorgingshuis voor ouderen aan de Kerkhofweg. Het tehuis kadert in het NOAH-project.

NOAH staat voor 'Nabijheid, Opvang, Aandacht en Huiselijkheid' en is de overkoepelende naam voor de nu al 31 kleinschalige dagverzorgingshuizen die Familiehulp over heel Vlaanderen en Brussel uitbaat. Het huis richt zich op thuiswonende ouderen die reeds beroep doen op een dienst voor gezinszorg of aanvullende thuiszorg. In het huis kunnen de ouderen terecht voor activiteiten zoals samen koken, wandelen, kaarten, muziek beluisteren of handwerk. Daarnaast zorgt het personeel van Familiehulp ook voor kleine persoonsverzorgende taken zoals een douche of bad, haarverzorging, massages en nagelverzorging.

Afhankelijk van de capaciteit kan een NOAH dagelijks gemiddeld tussen zes en tien ouderen opvangen. Het huis in Lint, dat zich bevindt aan de Liersesteenweg 52 en een ingang heeft aan de Kerkhofweg, wordt momenteel volop klaargestoomd voor de opening aan het einde van januari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio