Wijnproeven tijdens fietstocht Vino Fiesta

Wijnproeven tijdens fietstocht Vino Fiesta

Foto: Wout Engels

Lint / Borsbeek / Wommelgem / Boechout - Sportieve wijnliefhebbers kunnen zondag hun hartje ophalen tijdens de 10de editie van Vino Fiesta Wijntour, een rondrit van 35 kilometer langs vijf horecazaken in de regio.

De fietstocht Vino Fiesta heeft dit jaar wat te vieren, het evenement is immers aan haar tiende editie toe. Een bewegwijzerd parcours van 35 kilometer gidst de fietsers op zondag 20 augustus langs wijnhuis en drankenhandel Vets in Borsbeek, De Boecherie in Boechout, eetcafé Ten Hoeve en Dell'Oro in Wommelgem en brasserie De Vondeling in Lint. Op elke locatie krijgen de deelnemers een professionele uitleg van wijnkenners en kunnen ze ook een aantal wijnen proeven. De verschillende horecazaken bieden ook een klein hapje aan.

"We zijn uiteraard wat afhankelijk van het weer, maar doorgaans hebben we toch 500 fietsers", zegt organisator Peter Van Hoof. "Meer moet dat ook niet zijn, want dan wordt het te druk. Voor de deelnemende zaken is dit een uitgelezen kans om aan klantenbinding te doen en onze fietsers worden dan ook steevast in de watten gelegd. We hebben opnieuw een fraaie route kunnen uittekenen, die de mensen langs plaatsen zal leiden waar ze nog nooit geweest zijn."

Brasserie De Vondeling uit Lint was er de eerste editie reeds bij en kon op dit jubileum niet ontbreken. "We denken nog aan een aantal verrassingen voor de bezoekers", zegt zaakvoerder Leo Vandenhoeck. "Zoals steeds zijn er leuke prijzen te winnen door ludieke quizvragen te beantwoorden."

Deelname aan de Vino Fiesta Wijntour kost 7,5 euro. Start en aankomst is vrij te kiezen bij een van de vijf horecazaken en dit tussen 11 uur en 18 uur.

Inschrijven: peter.van.hoof@telenet.be, 0496-51.30.63.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio