Bart Vanhecke krijgt compositieprijs kamermuziek

Op zaterdag 24 oktober krijgt Bart Vanhecke uit Huldenberg in Het Stuk in Leuven de provinciale compositieprijs voor kamermuziek. De laureaat is het pianokwintet 'Que l'aube apporte la lumière' van Vanhecke.

Willy Fluyt

'Bart Vanhecke nam in 2008 deel aan onze compositieprijs voor kamermuziek. Met zijn pianokwintet 'Que l'aube apporte la lumière' kaapte hij de eerste prijs weg. In de marge van het 'Transit Festival voor nieuwe muziek' krijgt hij op zaterdag 24 oktober deze prijs officieel overhandigd' zegt gedeputeerde voor cultuur Tom Troch.

Bart Vanhecke werd in 1964 geboren. Hij studeerde compositie bij André Laporte aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en bij Franco Donatoni aan de Accademia Musicale Chigiana van Siena in Italië.

Naast zijn activiteiten als componist geeft hij les muziektheorie, muziekcultuur en fluit aan de gemeenschapsacademie van Overijse-Tervuren-Hoeilaart. Zijn werken worden uitgevoerd tijdens hedendaagse muziekfestivals zoals Ars Musica, het Festival van Vlaanderen, Transit, het Klarafestival.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus