Kunst in Huldenberg

Huldenberg - De Huldenbergse cultuurdienst viert Driekoningen met een vleugje kunst. Op zondag 10 januari om 11 uur zorgt het Helios ensemble voor een mooie start van het nieuwe jaar. Het Helios ensemble is voor de gelegenheid samengesteld uit Dirk Vandaele, viool, Marianne Herssens, viool, Mark Claes, altviool, Jan Bontinck, cello en Luc Bergé, hoorn.

In het mooie decor van de O.L.Vrouwkerk van Huldenberg spelen zij ondermeer werk van Bocccherini, Haydn en W.A. Mozart. Na het concert wordt iedereen uitgenodigd op de openingsreceptie van de tentoonstelling ‘X’, 10 portretten door Anne Kumps en Anita Goossens.

Anne Kumps streeft naar tijdloze portretten die ook na jaren hun waarde behouden. Door de stijl bewust eenvoudig te houden, ontdaan van alle onnodige complexiteit, ontstaan eerlijke, pure portretten die de persoonlijkheid mooi vastleggen. Als Qualified European Professional Photographer, het Europees kwaliteitslabel als professioneel fotograaf, wordt haar vakmanschap in heel Europa erkend.

Anita Goossens is architect van opleiding. De portretten die ze tentoonstelt vormen een reeks. Ze zijn gedeeltelijk gebaseerd op jeugdfoto’s van een vader uit de jaren ’70 en deels op foto’s van een kleine jongen anno 2009 die erg op zijn vader lijkt. De settings lijken tijdloos. De beelden streven die tijdloosheid niet na.

De tentoonstelling is elke werkdag in het gemeentehuis te bezoeken van 9 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Op donderdagavond is het gemeentehuis open van 17.30 uur tot 19.15 uur. Op vrijdagnamiddag is de tentoonstelling gesloten.

Info op www.huldenberg.be, op 02-686.61.70 of via mail naar cultuur@huldenberg.be.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio