CD&V stelt ere-burgerschap Professor Steven Laureys voor

Hoeilaart - CD&V oppositieraadslid Wim Laureys heeft aan het gemeentebestuur gevraagd de titel van ere-burger toe te kennen aan zijn naamgenoot, professor Steven Laureys.

Steven Laureys is als neuroloog verbonden aan het Universitair Ziekenhuis van Luik. Als hoofd van het Coma Sciene Group verricht professor Laureys baanbrekend werk in het onderzoek naar het bewustzijn van comateuze patiënten.

Internationaal wordt dokter Laureys erkent als een wereldautoriteit in zijn onderzoeksvak. Onlangs haalde hij de nationale en internationale media toen bleek dat de Limburger Rom Houben, die reeds 23 jaar in coma lag, toch al die tijd onterecht als een plant werd beschouwd.

Uit onderzoek verricht door het team van professor Steven Laureys bleek dat 41 percent van de onderzochte en zogenaamde vegetatieve coma-patiënten toch nog een bewustzijn hebben.

Steven Laureys is er trots op dat hij Hoeilander is, de gemeente waar hij zijn hele jeugd heeft doorgebracht en waar zijn familie nog steeds woont.

'Het toekennen van de titel van ere-burger zou een echte waardering en erkenning zijn van Hoeilaart voor het door professor Steven Laureys geleverde onderzoekswerk', vindt Wim Laureys.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio