Lichaam gevonden van man die op nieuwjaarsdag was weggelopen op spoeddienst

Lichaam gevonden van man die op nieuwjaarsdag was weggelopen op spoeddienst

Het lichaam van de man uit Oudenaarde bevond zich in de voortuin van een leegstaande hoeve in de Oudenaardsestraat in Geraardsbergen. Foto: wjn

Geraardsbergen -

In de voortuin van een leegstaande hoeve langs de Oudenaardsestraat in Geraardsbergen is gisterochtend het levenloze lichaam van een 39-jarige man uit Oudenaarde aangetroffen. J.V.I. was op nieuwjaarsdag weggelopen uit de spoedafdeling van het ASZ in Geraardsbergen en was sindsdien vermist. Het parket sluit kwaad opzet uit.

De mensen die de woning renoveren, troffen de man gisteren omstreeks 11 uur aan en verwittigden in paniek de hulpdiensten. De politie van Geraardsbergen/Lierde en de brandweer van Geraardsbergen snelden nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De brandweermannen sloten de rijbaan af en plaatsten een tent rondom het lichaam. De politie verwittigde het parket en startte een buurtonderzoek.

Geen verdacht overlijden

De precieze omstandigheden van het overlijden waren gisteren nog niet helemaal duidelijk. Het parket was ook uiterst karig met informatie. “Ik kan u enkel zeggen dat uit de eerste bevindingen van de deskundige is gebleken dat het niet om een verdacht overlijden gaat”, zegt Marleen Lannau van het parket Oudenaarde.

Het slachtoffer was al sinds maandag vermist. J.V.I. zou op nieuwjaarsdag zwaar ten val gekomen zijn in Appelterre en hield daar een ernstige wonde aan het hoofd aan over. Omstaanders belden meteen de hulpdiensten en het slachtoffer werd met de ambulance naar de spoeddienst van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Geraardsbergen gebracht. Daar zou hij nog voor er een scan van het hoofd kon genomen worden, al opnieuw vertrokken zijn. Mogelijk was hij op dat moment heel verward.

Opsporingsbericht

Sindsdien ontbrak elk spoor. Vrienden plaatsten dinsdag een opsporingsbericht op Facebook met de boodschap dat J.V.I. dringend medische hulp nodig had. Het bericht werd in een mum van tijd honderden keren gedeeld, maar tevergeefs.

Buurtbewoners van de Oudenaardsestraat reageren geschokt. “Heel jammer dat zoiets moet gebeuren. Ik passeer hier regelmatig. Had ik iets gezien, dan hadden we misschien nog kunnen helpen. Onze gedachten gaan naar de familie en vrienden van de man.”

Dinsdag overleed in Brugge ook al een Russische vrouw die medische hulp weigerde. De vrouw was gevallen op de ijspiste en werd geholpen door een mugarts. Nadien wou ze niet mee naar het ziekenhuis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees