Bezoek vandaag nog de Poppenbeurs in OC De Djoelen

Bezoek vandaag nog de Poppenbeurs in OC De Djoelen

Foto: niesje wolters

Oud-Turnhout - De Poppenbeurs in OC De Djoelen is vandaag nog te bezoeken tot 17 uur. Laat je betoveren!

De bezoekers aan de beurzen zijn niet allemaal verzamelaars van antieke en moderne poppen en teddyberen.

Velen zijn zelf bezig met poppen of beren te ontwerpen.

Jong en oud gaan zelf aan de slag om iets moois te maken. Dan blijkt dat het werken met de handen, of ‘prutsen’ zoals sommigen dat zelf noemen, een therapeutische werking heeft. Je vergeet alles om je heen en bent uitsluitend met dat blokje klei, dat poppenhuismeubeltje, of dat lapje stof bezig. de poppen- en berenbeurs zou als therapie moeten worden gezien.

Natuurlijk kost elke hobby geld maar de poppen, beren- of poppenhuishobby hoeft geen kapitalen te kosten en het plezier ervan is onbetaalbaar. Voor mensen die poppen of beren maken wordt zo’n beurs als een bron van inspiratie gezien. De Droomvervullers’ zoals sommige poppenontwerpers worden genoemd weten hun fantasie om te zetten in realiteit. ,,Je loopt langs de kramen, kijkt en speurt, en dan…..opeens wordt je blik getroffen door een oogopslag, een lief mondje of een prachtige jurk’’, vertelt een enthousiaste bezoekster.

Ook dit jaar zijn in De Djoelen weer bijna “levensechte” Reborn baby’s,kinder en meisjespoppen te kijk en te koop evenals stands met handgemaakte teddyberen en natuurlijk materialen voor de “zelfdoeners”, er zijn antiekstands met een grote sortering oude poppen / teddyberen en oud speelgoed en de niet weg te denken poppendokter en taxateur. Het maakt niet uit of je veel of weinig geld te besteden hebt: de poppenwereld verbroedert!

 

Openingstijden: van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree € 3,50 ; 65+ € 3,-,-; kinderen tot 12 jaar onder geleide gratis onder geleide

Locatie: O.C. DE DJOELEN

Adres: Steenweg op Mol 3, 2360 Oud-Turnhout

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio