Buurtwerking Jef Buyckxstraat opent nieuw buurthuis

Turnhout - De buurtbewoners van de wijk Jef Buyckxstraat hebben zondag tijdens de Open Stratendag in Turnhout hun nieuwe buurthuis geopend.

Buurtwerking Jef Buyckxstraat bestaat dertig jaar en na jaren wachten zijn de buurtbewoners nu in het trotse bezit van een eigen buurthuis, op het centrale plein in de wijk. ‘Na een eerste mislukte poging in 2007, waar we een prefab van Janssen Pharmaceutica niet konden plaatsen wegen communicatieproblemen met de stad, is het nu eindelijk zover’, zeggen Nadine Wouters en Dirk Stevens blij.

 ‘Dankzij de hulp van de stad Turnhout hebben we nu een prefab van Diamed aangeboden gekregen. We hebben zelf voor het transport en de herinrichting moeten zorgen, maar de stadsdiensten hebben zich bekommert over de nutsaansluitingen, verfraaiing van het speelplein en de heraanleg van het petanqueveld. De vlotte communicatie via de deskundige buurt-en wijkwerking, met de Stadsbedrijven en met de schepen heeft ervoor gezorgd dat we onze buurtbarak kunnen openen.’

Het buurthuis is geplaatst op openbaar domein en daarom is er een gebruiksovereenkomst voor negen jaar afgesloten. ‘Dat geeft onze wijkwerking ook de nodige adem-en financiële ruimte om dit als proefproject te aanzien. Wie weet wat de toekomst zal brengen’, vervolgen Wouters en Stevens. ‘We hopen dat de buurtbewoners deze ruimte gaan gebruiken voor losse activiteiten, zoals een kaartje leggen, petanque spelen, crea-activiteiten en een breiclubje.

Enkel privé-initiatieven worden geweerd. Onze enige voorwaarden zijn respect voor het gebouw en de omwonenden. We hopen dat we er met dit initiatief nog eens dertig jaar kunnen bijdoen!’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio