Het Laatste Plaatske wil open straatroute organiseren

Spelen op straat tijdens de Autoloze Zondag

Turnhout - Tijdens de autoloze zondag op 18 september maakten tal van gemeenten hun straten, pleinen en centra autovrij. Onder de noemer Open Straatdag, waren in Turnhout 21 buurten autovrij. Buurtwerk Het Laatste Plaatske deed voor de eerste keer mee.

De buurten zelf zetten een hele resem activiteiten op met grote ondersteuning van de stad Turnhout. Elke buurt kreeg naast logistieke ondersteuning ook een springkasteel, grimeerspullen en stoepkrijt. Dankzij het schitterende weer werd de Autoluwe Zondag ook dit jaar een groot succes.

Buurtwerk Het Laatste Plaatske, de wijk rond het kerkhof in Turnhout, deed voor het eerste jaar mee. Het buurtcomité sprak van een ware overrompeling. ‘We hadden natuurlijk gehoopt dat het evenement veel volk op de been zou brengen, maar dit hadden we nooit durven dromen’, zegt Willy Van Geirt. ‘De rommelmarkt ’s ochtends was niet zo’n groot succes, maar de middag maakte alles goed. Alle terrasjes zaten vol en echt iedereen kwam buiten. Vooral het optreden van JayBees viel in de smaak.’

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio