Partij stelt in juni concrete programmapunten voor

Eric Vos houdt T.I.M boven de doopvont

Eric Vos houdt T.I.M boven de doopvont

Foto: Louis Verbraeken

Turnhout - Schepen Eric Vos, die onlangs bekend maakte dat hij niet meer voor CD&V opkomt met de verkiezingen, is een nieuwe partij gestart. Samen met CD&V-raadslid Luc Debondt een een 40-tal andere mensen is hij Turnhout Iedereen Mee (T.I.M)! gestart.

Eric Vos, huidig schepen van sport en openbare werken voor CD&V, maakte zondag zijn plannen voor een nieuwe politieke partij bekend samen met gemeenteraadslid Luc Debondt. Enkele weken geleden maakte Eric Vos bekend dat hij niet langer kandidaat was voor CD&V, nadat intern was beslist om huidig burgemeester Francis Stijnen als lijsttrekker vooruit te schuiven. T.I.M. is een project dat opgestart werd vanuit een aantal ACW erkende mandatarissen, maar de partij wil ook een stap verder zetten. T.I.M. stelt zich open voor iedereen die zich op een sociale, duurzame en solidaire manier wil inzetten voor Turnhout en haar regio.


‘We hebben gekozen voor een symbolische naam. T.I.M. staat voor Turnhout Iedereen Mee, maar ook voor Turnhout Is Mee, Turnhout In Motion en Turnhout Is Mooi. Turnhout is een stad om fier op te zijn en daar willen we hard aan werken’, vertelt Eric Vos. De nieuwe partij schuift twee grote beleidslijnen naar voren.

‘We willen een partij zijn die dicht bij de mensen staat. Onze mensen zijn geworteld in het verenigingsleven. Thema’s zoals mobiliteit, parkeren, veiligheid, orde en netheid zullen centraal staan. Eind juni willen we naar buiten komen met concrete voorstellen en programmapunten. Een tweede belangrijke beleidslijn is Turnhout is mee. We willen de stad verder uitbouwen als centrale plaats in de Kempen.’

Eric Vos en Luc Debondt verzamelden op enkele weken al een trouwe ploeg van een 40-tal mensen die samen willen meedenken over de stad.  Eric en Luc zullen de boegbeelden van de partij worden.

‘Openheid staat bovenaan onze lijst. We willen op elk mogelijk moment op elke mogelijke plaats de mensen uitnodigen tot dialoog’, vervolgt Luc Debondt. ‘Kwaliteit staat centraal. Liever minder projecten, maar wel de juiste. We willen gaan voor haalbare projecten die een verschil maken.’

T.IM. trekt met een open vizier naar de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Onze ambitie is om het beste van Turnhout te maken. Maar natuurlijk willen we wegen op het beleid’, besluiten Eric en Luc. Met de overstap van Eric Vos en Luc Debondt blijft de leegloop bij CD&V dus duren. Ook Toon Otten en An Van Tornout, momenteel allebei nog in de gemeenteraad beslisten eerder al om de partij vaarwel te zeggen.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio