Groen kiest voor stabiliteit en verruiming

ACW-voorzitter Marc Boogers op lijst Groen

ACW-voorzitter Marc Boogers op lijst Groen

Foto: Louis Verbraeken

Turnhout - De leden van Groen Turnhout hebben op 14 mei de verkiesbare lijsten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 vastgelegd. Lijsttrekker wordt Astrid Wittebolle, lijstduwer is voorzitter Martine Vandenbergh. Op de tweede plaats staat verruimingskandidaat Marc Boogers, voorzitter van de Mondiale Raad en van ACW Turnhout.

De derde plaats is voorbehouden voor Jeff Dierckx, ondervoorzitter van Groen Turnhout en voorzitter van de lokale Jong Groen-afdeling. Op de vierde en vijfde plaats staan de huidige gemeenteraadsleden Greet Bockx en Tine De Wilde. Op de zesde plaats staat Wannes Starckx.


Groen mikt op een evenwichtige samenstelling en zal ook plaats bieden aan andere verruimingskandidaten.


‘Bij de verkiezingen van 2006 miste Groen Turnhout op een haar de vierde zetel. Die hopen we op 14 oktober alsnog binnen te halen. Als de kiezer dat wil zit er misschien nog meer in’, zegt voorzitter Martine Vandenbergh.


Groen Turnhout is uiteraard opgetogen dat Marc Boogers, voorzitter ACW Turnhout, kiest voor de partij. ‘Daarmee voegt ACW de daad bij het woord. De waarden van de christelijke arbeidersbeweging worden niet langer exclusief door een partij gedragen. Deze vorm van progressieve samenwerking is een primeur voor Vlaanderen.’
Meer info in de vrijdagkrant van Het Nieuwsblad
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio