Stadstekenaar Merho ontwerpt exclusieve reeks bierviltjes

Stadstekenaar Merho ontwerpt exclusieve reeks bierviltjes

Dit bruine jasje zal vanaf het nieuwe album verdwijnen. Foto: -

Turnhout - De Kiekeboes gaan op café in Turnhout. Stadstekenaar Merho heeft een exclusieve reeks bierviltjes ontworpen.

Merho, bedenker van stripreeks ‘de Kiekeboes’ en dit jaar stadstekenaar van Turnhout, stelde zondag in ‘Villa Vanthilt’ de exclusieve bierviltjes voor die hij speciaal voor de stad Turnhout ontworpen heeft. Strip Turnhout vzw stelt jaarlijks een tekenaar aan die Turnhout creatief in de kijker plaatst.

Ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van ‘de Kiekeboes’ werd voor dit feestjaar 2012, waarin Turnhout culturele hoofdstad van Vlaanderen is, met Merho de auteur van de beste verkopende stripreeks van Vlaanderen in huis gehaald. Merho ontwierp een set van zes bierviltjes waarin de Kiekeboes Turnhout bezoeken.

Elk ontwerp toont een personage uit de strip in een typisch Turnhoutse omgeving. De kaartjes worden telkens gedrukt op 12.500 exemplaren. In juli verdeelt uitgeverij Corsendonck een eerste set bierviltjes. Het laatste ontwerp gaat in december de deur uit. Het is de allereerste keer dat er bierviltjes verschijnen met de personages uit ‘de Kiekeboes’.

Wie dus de komende maanden op café gaat in Turnhout, riskeert zijn glas op een collector’s item te moeten zetten. Het stadstekenaarschap is daarmee nog niet afgelopen. In oktober wordt ook nog een stripmuur onthuld met een uniek concept, en in november verschijnt een Turnhouts kaartspel van de familie Kiekeboe.

Het jaar van Merho als Turnhouts stadstekenaar wordt afgerond met een tentoonstelling in het Nationaal Museum van de Speelkaart. Merho treedt als stadstekenaar in de voetsporen van Koen Demaesschalk, Conz, Jan Van der Veken, Pieter de Poortere, Serge Baeken, Reinhart Croon en Lectrr.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio