Turnhout Vooruit trekt ook naar de kiezer

Turnhout - De eenmansfractie van Peter Reniers, Turnhout Vooruit, trekt op 14 oktober dan toch alleen naar de kiezer.

Turnhout Vooruit kwam in 2006 voor het eerst op. Kort daarna ging de partij op in Lijst Dedecker, maar dat was ook geen lang leven beschoren. Daarna ging de partij weer onder haar eigen naam verder, maar enkele maanden terug werd dan plots aangekondigd om samen met Open Vld en enkele onafhankelijken DE (Democratische Eenheid) Stadslijst te vormen (ook Vlaams Belang was even bij die gesprekken betrokken, red).

Tot er onenigheid bestond over lijsttrekster Bieke Matheussen, vroeger nog schepen voor CD&V in Vosselaar. Daarop besloot de Turnhout Vooruit-fractie zich terug te trekken. ‘Er is nog een verzoening geweest, maar het bleek onmogelijk dus trekken we alleen naar de kiezer’, bevestigt gemeenteraadslid Peter Reniers.

‘Volgens (een deel van) Open Vld was er een vertrouwensbreuk die niet meer te herstellen was. Voor ons geen probleem. We hebben intern besloten om er dan alleen voor te gaan. Of dat uiteindelijk met een volledige lijst zal zijn, is nog even afwachten. We hebben nog tijd tot 15 september.’ Reniers beseft dat het als kleine partij niet gemakkelijk zal worden op 14 oktober.

In 2006 haalden ze nipt één zetel. ‘Uiteraard willen we ons verbeteren anders moet je niet meedoen’, aldus Reniers. Maar het beloven ongemeen spannende verkiezingen te worden. Wat gaat N-VA doen? En T.I.M. ? Ik ga er vanuit dat de meerderheidspartijen gaan verliezen, maar gaan al die stemmen naar N-VA of T.I.M. ? Misschien dat wij daar ook van kunnen profiteren.

Bovendien zijn er nu ook twee zetels meer te verdelen. Er zijn inderdaad meer partijen (in 2006 zeven, nu acht en misschien zelfs negen als PvdA ook opkomt, red). Ons enthousiasme is groot. Maar we houden ook rekening met een bolwassing. Zeker en vast, maar dan hebben we het tenminste geprobeerd. Ik zal me voorlopig blijven inzetten als raadslid van Turnhout Vooruit.’

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio