Partij van de burgemeester verliest een zetel

Partij van de burgemeester verliest een zetel

Karl Geens Foto: Karl Geens

Rijkevorsel - Ook in Rijkevorsel is N-VA de grote winnaar van de verkiezingen gewonnen. Lijsttrekker Karl Geens haalde met zijn partij maar liefst 29,4 procent. De partij van burgemeester Gust Van de Mierop, Gemeentebelang&VLD haalt slechts 22,2 procent.

N-VA kwam voor de eerste keer op in Rijkevorsel en scoort ook meteen goed. Met 29,4 procent is N-VA de grootste partij in Rijkevorsel geworden en de partij is nu aan zet om een nieuwe coalitie te vormen.

Binnen N-VA scoren vooral lijsttrekker Karl Geens (545 voorkeurstemmen) en Dorien Cuylaerts (703 voorkeurstemmen) goed. Zij richtten in maart 2011 de lokale afdeling in Rijkevorsel op. Beiden zetelden op dat moment al in de gemeenteraad als raadsleden van Samen Nieuw Rijkevorsel (SNR). SNR zelf verliest heel wat kiezers en haalt slechts 15,1 procent.


Tweede partij is CD&V met 24,2 procent van de stemmen. Gemeentebelang&VLD daalt met 3,5 procent en wordt de derde grootste partij met 22,2 procent. Burgemeester Gust Van de Mierop haalt 832 voorkeurstemmen en dat zijn er wel bijna 150 meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio