Vlaams Belang verliest vier van zijn zeven zetels

Vlaams Belang verliest vier van zijn zeven zetels

Paul Meeus Foto: Paul Meeus

Turnhout - ‘Het Vlaams Belang verloor in Turnhout vier van zijn zeven zetels. Net als in gans Vlaanderen werden wij – naast anderen - het slachtoffer van de N-VA-tsunami. Niettemin is onze ruggengraat absoluut niet gebroken. Met drie mandatarissen zullen wij even hard oppositie voeren als de voorbije zes jaar’, zegt lijsttrekker Paul Meeus.

‘Hoe de nieuwe bestuursploeg er straks zal uitzien, is momenteel nog erg onduidelijk. De komende uren zullen beslissend zijn. Wel stellen wij ons veel vragen mocht de N-VA aan het beleid deelnemen, gezien hun absoluut gemis aan politieke ervaring in onze stad. Als er iets is wat onze stad, die jarenlang mismeesterd werd, kan missen, dan is het amateurisme en nattevingerwerk’, vervolgt afdelingsvoorzitter Reccino Van Lommel.

Ondanks alles zijn wij verheugd dat onze lijsttrekker Paul Meeus toch persoonlijk beloond werd door de kiezer met bijna duizend voorkeurstemmen. Hiermee werd hij de vierde populairste politicus in Turnhout en werd zijn werk voor onze fractie alsnog erkend.
Het Vlaams Belang is dus niet van de kaart geveegd en zet duidelijk en zelfverzekerd zijn oppositietaak onverminderd verder.


Uiteraard danken wij van harte onze vele militanten en kaderleden die alles hebben gegeven voor de voorbije campagne. Hun inzet was onmiskenbaar moedig en blijvend enthousiast.’
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio