Vormingscentrum HIVSET sponsort Move for Parkinson

Vormingscentrum HIVSET sponsort Move for Parkinson

Foto: Wim Appels

Turnhout - Op 20, 21 en 22 september vond in Oud-Turnhout 'Move for Parkinson' plaats onder impuls van Chantal Proost en een team vrijwilligers . Het was een weekend vol evenementen ten voordele van het onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Naar aanleiding van dit event nodigde het Vormingscentrum HIVSET Professor Patrick Cras - hoofd neurologie in het UZA en hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen - uit om in het HIVSET de vorming ‘Meer dan beven bij oude mensen’ te geven. Met de opbrengsten van deze vormingsavond wilde het Vormingscentrum HIVSET het initiatief Move for Parkinson mee ondersteunen. Maandagavond 4 november werden de cheques van de verschillende organisaties getoond.

Dit vond plaats in het Corsendoncks Hof in Oud-Turnhout in aanwezigheid van
burgemeester Leo Nys en Zsofi Horvath, de meter van Move for Parkinson. Corsendoncks Hof bood de receptie gratis aan.

Vormingscentrum HIVSET kon een ruime 1.000 € bijdragen. Een overkoepelende
cheque ter waarde van 25.311€ werd tenslotte overhandigd aan de professor.

Algemeen Coördinator van het Vormingscentrum HIVSET Wendy Franquet blikt tevreden terug. ‘Met dit initiatief verwezenlijken we enkele belangrijke pijlers van onze missie namelijk het bijdragen aan de ontwikkeling van kennis in de regio, het onder de aandacht brengen van maatschappelijke behoeften èn het stimuleren van sociale integratie van kwetsbare doelgroepen.’

Het Vormingscentrum HIVSET organiseert meerdere gelijkaardige vormingen.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio