Emiel en Georgette zijn een diamanten paar

Emiel en Georgette zijn een diamanten paar

Emiel en Georgette zijn een diamanten paar Foto: WP

Wichelen - Emiel Venneman en Georgette De Gelder uit de Brugstraat in Wichelen vierden hun diamanten huwelijksjubileum. 'Eenvoudige, warme mensen met het hart op de juiste plaats', zo worden ze door hun kinderen Patrick, Annick en Véronique omschreven.

Beiden zijn geboren en getogen in Wichelen. Ze reden dagelijks met de fiets naar Wetteren, waar ze school liepen. Emiel verleidde Georgette met zoetigheden uit de kruidenierswinkel van zijn moeder. Vooral de 'marsepeinen patatjes' deden de laatste weerstand smelten naar het schijnt.

Emiel (83) was het grootste deel van zijn carrière postbode in Wichelen en Georgette (80) zorgde met veel inzet voor haar gezin en bij uitbreiding zowat voor gans de familie. Het was bij hen thuis steeds de zoete inval.

Het diamanten echtpaar is dol op hun kleinkinderen Katrien, Malik en Quinten, en achterkleinkind Fraukje. Emiel kon al op z’n 57ste met pensioen, en sindsdien is zijn tuin zijn grootste passie. Georgette geniet van haar oude dag, liefst met een babbeltje rond de koffie. Burgemeester Taylor en zijn schepenen boden de gelukwensen aan in Stokerij Rubbens, waar uitgebreid gefeest werd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio