Grafsteen van soldaat uit de Groote Oorlog gerenoveerd

Grafsteen van soldaat uit de Groote Oorlog gerenoveerd Foto: Foto Ivan Van de Wiele

Wichelen - André Buysse was de zoon van een Gents advocatengezin dat tijdens de Groote Oorlog tijdelijk verbleef op het Dorp van Schellebelle. Hij was oorlogsvrijwilliger bij het 12de Linie en liep op 26 september 1916 te Diksmuide een buikwonde op waaraan hij op 5 november 1916 overleed in het hospitaal l’Océan in De Panne. Op zijn sterfbed werd André door Koning Albert bevorderd tot sergeant. Hij werd begraven in Adinkerke en herbegraven in Schellebelle op 29 juni 1921. André Buysse werd 23 jaar.

In het kader van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog stond de plaatselijke heemkring Rond  de Stenen Linde in voor de reiniging van de grafsteen van Sergeant Buysse en het herinschilderen van de letters door hun bestuurslid, kunstschilder Marcel De Grauwe.

Het graf is opgenomen in de wandeling langs de oorlogsrelicten op het Dorp in Schellebelle. Je kunt nog meewandelen in de weekends van 1 en 2 en 8 en 9 november, telkens om 11 uur, 14 uur en 16 uur. De afstand bedraagt 1 km en de de wandeling duurt een halfuur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio