Davidsfondsafdeling Overbeke-Kwatrecht bestaat 50 jaar

Davidsfondsafdeling Overbeke-Kwatrecht bestaat 50 jaar

Davidsfondsafdeling Overbeke-Kwatrecht bestaat 50 jaar Foto: WP

Wetteren - Davidsfondsafdeling Overbeke-Kwatrecht vierde op 22 november haar gouden jubileum. De afdeling werd opgericht op 18 maart 1964 door een beperkt groepje enthousiastelingen met als drijvende kracht de toenmalige pastoor EH Vercruysse. Vandaag zijn er nog twee van die oprichters in leven Zij werden door het huidige bestuur in de bloemetjes gezet.

De vereniging begon met 25 leden en telt er vandaag 65, wat gezien de relatief kleine gemeenschap waarin zij actief is, een behoorlijk aantal is.

Een welkomstwoord werd door de voorzitter Guy Van De Stricht uitgesproken en er werd een toespraak gehouden door Guido Van Den Berghe, schepen van cultuur waarin hij kort de geschiedenis van het Davidsfonds in het algemeen en van deze afdeling in het bijzonder toelichtte. Burgemeester Alain Pardaen reikte medailles uit aan een paar verdienstelijke leden voor hun jarenlange inzet voor de vereniging.  

De avond werd verdergezet met een uitgebreide receptie, met als hoogtepunt een optreden van de groep Arto Mundo die met zijn wereldmuziek iedereen kon bekoren. De feestelijkheden werden afgesloten met een misviering op zondag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio