Donkere tijden vragen een klare kijk

Fluo-vrijdag in VBS Scheldewindeke

Fluo-vrijdag in VBS Scheldewindeke

Fluo-vrijdag in VBS Scheldewindeke Foto: VBS Scheldewindeke

Oosterzele - Vrije Basisschool Scheldewindeke voert de fluohesjes in en roept vrijdag 23 januari uit tot 'Fluo-vrijdag'. De reeds lang verwachte hesjes werden eindelijk geleverd en de school wil het project, opgezet in samenwerking met de ouderraad, positief in de kijker zetten. Daarom worden de leerlingen uitgedaagd om aanstaande vrijdag zo fluo mogelijk naar school te komen.

En dat mag van alles zijn: fietsen of steps met reflectoren, lichten, toeters en bellen. Fluo-mutsen, fluo-oorbellen, brillen, sjaals, truien, jassen, sokken... Kortom, alles wat kan gezien worden in het donker. Elke leerling die ook maar een beetje fluo naar school komt krijgt een fluo-armbandje bij het binnentreden van de school. Later die dag krijgen alle leerlingen ook een gratis hesje van de school aangeboden, zodat ze niet alleen fluo de school zijn binnengestapt, maar nog ‘fluo-er’ de school verlaten.

In de schoolkrant van januari werd aangekondigd dat het schoolreglement aangepast wordt zodat alle leerlingen verplicht worden tot het dragen van een fluohesje tussen de herfstvakantie en de paasvakantie, wanneer ze naar school komen en naar huis gaan. Het maakt niet uit of ze fietsen, wandelen of met de auto meekomen. Want het is ook belangrijk dat ze goed zichtbaar zijn als ze van de auto naar de schoolpoort wandelen. Ook alle ouders en grootouders worden uitgenodigd om zo fluo-mogelijk voor de dag te komen.

Directeur Kristof De Ridder: 'Onze school is aan een tamelijk drukke gewestweg gelegen. Heel veel van onze leerlingen komen met de fiets, step, of te voet naar school. Je ziet hier ook weinig parkerende auto’s, vooral omdat er amper of geen parkeerplaats is. Vele ouders en grootouders parkeren zich dan ook iets voorbij de school of op het marktplein van waaruit ze de kinderen te voet richting onze school sturen of hen begeleiden. Op die ogenblikken is het ongelooflijk belangrijk dat je als deelnemer aan het verkeer goed gezien wordt. Het maakt niet uit of je nu een fietser, voetganger of autobestuurder bent. Iedereen wil gewoon dat zijn kinderen veilig de school bereiken en verlaten. En er is maar één manier om echt positief op te vallen in het verkeer en dat is door reflecterende kledij te dragen en je met aandacht in het verkeer te begeven.

Als school zullen wij de hesjes uiteraard ook hanteren in ons dagelijks beleid. Zo worden de hesjes gedragen tijdens de verplaatsingen in de buurt en tijdens uitstappen. Hoe normaler onze leerlingen het dragen van hesje vinden hoe liever we het hebben.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio