Celso brengt Peru naar Oosterzele van 10 tot 17 maart

Celso brengt Peru naar Oosterzele van 10 tot 17 maart

Celso brengt Peru naar Oosterzele van 10 tot 17 maart Foto: Broederlijk Delen

Oosterzele - Van 10 tot 17 maart a.s. is Celso Quispe uit Peru op bezoek in Oosterzele. Celso is directeur van Cedep Ayllu, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen die zich inzet om de levensomstandigheden van boeren in het hoge Andesgebergte te verbeteren. Celso komt zijn ervaringen delen en hij komt ook leren van hoe wij hier leven, werken, boeren,… via allerlei bezoeken en ontmoetingen.

Wie wil, kan Celso ontmoeten tijdens volgende momenten:

  • Vrijdag 13 maart – 20 uur: open avond in GC De Kluize. Op het programma staan een interview met Celso, een filmvoorstelling over Peru en een optreden van het solidariteitskoor Sapukay uit Merelbeke. Achteraf themacafé in het foyer met hapjes van EVA Oosterzele. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.
  • Zaterdagvoormiddag 14 maart: koffiestop door de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) aan de Carrefour in Scheldewindeke
  • Zondag 15 maart - vanaf 8 uur: solidariteitsontbijt ten voordele van Broederlijk Delen in parochiecentrum Balegem, Poststraat 48.

Bij alle bezoeken is een tolk aanwezig.

Doneer je oude gsm aan Recupel

Bezoekers van bovenstaande evenementen kunnen er een Recupel-doos vinden. Broederlijk Delen werk samen met Recupel: hergebruik van materialen vermindert immers de nood aan mijnexploitatie en dat is dan weer goed voor Celso en zijn boeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio