Kruispunt Heirweg-Rivierstraat wordt heringericht

Kruispunt Heirweg-Rivierstraat wordt heringericht Foto: Google Street View

Laarne - Vanaf donderdag 9 april starten de werken van het kruispunt Heirweg (N445) en Rivierstraat (N449) in Laarne. Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor de herinrichting van dit kruispunt. Er komen verkeerslichten om de verkeersveiligheid te verbeteren. Voor het verkeer die van de Heirweg komt en rechtsaf moet, wordt een bypass aangelegd. Op die manier moet men niet onnodig het kruispunt nemen en is er een betere doorstroming van het verkeer. De werken zullen ongeveer drie maanden duren. Op maandag 16 maart starten de nutswerken.

Omleidingen en fasering

Doorgaand verkeer is steeds mogelijk op de Heirweg (N445) op één rijstrook. Het verkeer zal met tijdelijke verkeerslichten geregeld worden. Alle verkeer vanaf de Rivierstraat richting Laarne wordt omgeleid via de E17, R4 en de op- en afrit Destelbergen voor de volledige duur van de werken.

Er wordt gewerkt in twee fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

In de eerste fase blijft verkeer van de Heirweg naar de Rivierstraat mogelijk. De fietsers kunnen tijdens de eerste fase langs de Heirweg blijven rijden.

In de tweede fase zal het verkeer van Heirweg richting Beervelde/E17 ook worden omgeleid via de E17, R4 en op- en afrit Destelbergen. Tijdens deze fase wordt een omleiding voor de fietsers voorzien via de Callestraat en Holeindestraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio