VIDEO. Belgium's Got Talent uit Serskamp en Opwijk

Na hun deelname van afgelopen vrijdag 27 maart aan de auditie van Belgium's Got Talent op VTM, werden de broers Guy en Marc Bijl overstelpt door reacties op hun tv debuut. Geheel onverwacht zo zeggen ze zelf. Guy woont al vele jaren in Serskamp, Marc in Opwijk.

wpoelman

Guy Bijl: 'We begonnen geheel als underdog omdat we een genre brengen dat bij het grote publiek niet gekend is. We hebben lang nagedacht of we wel of niet gingen meedoen nadat een vriendin ons inschreef voor de wedstrijd'.

Voor beide broers is muziek een ongelooflijke passie. Hun facebookpagina werd de voorbije dagen overstelpt met berichten en het filmpje van hun deelname werd ettelijke malen gedeeld op sociale media.

Guy: 'De kijkers staan open voor de muziek, nu de jury nog die na drie ja’s in de recall definitief zal beslissen of we doorgaan naar de liveshows of niet'.

Guy en Marc treden geregeld samen op met Ancient Story in een twee uur durende show waar ze hun bijzondere instrumenten en wereldmuziek combineren met humor en verhalen uit eigen leven. De broers hebben een bijzondere band en dat stralen ze ook uit op een podium.

'Muziek met een hoek af' noemde jurylid Rob Vanoudenhove wat ze brachten en dat heeft hij goed opgemerkt. De niet alledaagse combinatie van de instrumenten die ze gebruiken in combinatie met soms oervlaamse teksten is heel bijzonder en uniek. Ook opmerkelijk: Marc slaagt erin met zijn stem het geluid van een didgeridoo (blaasinstrument dat gebruikt wordt door de Aboriginals in Australië) na te bootsen. 'We willen vooral de harten van de mensen raken door de muziek die we brengen' stelt Guy. En dat blijkt wonderwel te lukken.

Op 8 oktober 2015 treden de muzikale broers op in Cultuurcentrum Nova in Wetteren. Meer over Owanka, het project van Guy en Marc, kun je vinden op www.owanka.be en op hun facebookpagina. Belgium's Got Talent kun je bekijken op VTM op vrijdagavond om 20u35.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio