Illustraties tekenwedstrijd vormen nieuwe campagnebeelden voor ‘Geen brol rond de glasbol’

Tekeningen lagere school schitteren op huisvuilwagens Verko

Tekeningen lagere school schitteren op huisvuilwagens Verko

Onder de winnaars ook het zesde leerjaar van Gibo De Rozelaar uit Serskamp. Foto: Verko

Wichelen - Zes verschillende klassen in de regio Dendermonde-Wetteren zijn apetrots, want hun tekeningen pronken voortaan op de huisvuilwagens van Verko. De leerlingen namen onlangs deel aan een tekenwedstrijd die de afvalintercommunale lanceerde in de strijd tegen sluikstort op de glasbolsites. Onder de winnaars was ook het zesde leerjaar van Gibo De Rozelaar uit Serskamp.

Onder het motto ‘Geen brol rond de glasbol’ ijverden twee jaar geleden al fietsend enkele burgemeesters uit de regio Dendermonde-Wetteren voor meer netheid op de glasbolsites. Die campagne krijgt vandaag opnieuw onder dezelfde slogan en in samenwerking met Fost Plus een vervolg in de vorm van nieuwe vrachtwagenpanelen waarvoor leerlingen van verschillende lagere scholen via een tekenwedstrijd het beeldmateriaal aanleverden.

Uit de 183 inzendingen, afkomstig van 48 klassen, koos een jury op basis van originaliteit, vormgeving en de sensibiliserende functie van de tekening één winnend kunstwerk per leerjaar. De zes winnende tekeningen liet Verko uitvergroten en zullen binnenkort te zien zijn op alle huisvuilwagens.

Leentje Grillaert, voorzitter Verko: 'De jeugd maakt zich zorgen over het milieu en neemt ook aanstoot aan sluikstortgedrag, specifiek op glasbolsites. Op hun eigen creatieve manier hebben ze hun visie op deze problematiek verwerkt in talrijke tekeningen om duidelijk te maken dat afval niet op de straat of in de vrije natuur hoort. Met hun illustraties willen we de campagne ‘Geen brol rond de glasbol’ verderzetten. Dank aan alle leerlingen voor hun grote inzet en proficiat aan alle winnaars.'

De winnaars:

  • 1ste leerjaar: Gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen, Hamme
  • 2de leerjaar: Vrije basisschool De Kleurenboog, Berlare
  • 3de leerjaar: Gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen, Hamme
  • 4de leerjaar: Gemeentelijke basisschool De Klinker, Dendermonde
  • 5de leerjaar: Gemeenteschool De Puzzel, Lebbeke
  • 6de leerjaar: Gibo De Rozelaar, Serskamp

De winnende klassen ontvingen bovendien nog een leuk geschenkpakket met teken- en schildermateriaal, een boekenbon ter waarde van 100 euro en een set affiches met hun tekeningen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio