Ambitieus nieuwbouwproject in Statiekouterwegel legt lat op 2021-norm

Residentie Sauvignon Foto: Nice Projects

Wetteren - Op een steenworp van het station en vlakbij het centrum van Wetteren realiseert projectontwikkelaar Nice Projects in de Statiekouterwegel een nieuwbouwcomplex bestaande uit 27 appartementen (1, 2 of 3 slaapkamers) en 28 ondergrondse garages. De bouw van het complex start eind dit jaar.

Bijna-EnergieNeutraal (BEN)

‘Residentie Sauvignon’, zoals het complex zal heten, onderscheidt zich door de zeer hoge standaardafwerking en de focus op energiezuinigheid. Het E-peil bedraagt maximaal 30. Door te bouwen volgens de BEN-norm (Bijna-EnergieNeutraal), leggen de bouwers de lat bewust zeer hoog. De BEN-norm wordt pas vanaf 2021 verplicht, maar Residentie Sauvignon wil nú reeds het verschil maken inzake comfort, milieu, premies en belastingen. Uit een recente enquête blijkt dat vandaag al 49% van de kandidaat-bouwers wil bouwen volgens de BEN-standaard. De voordelen van deze bouwnorm zijn onder andere minder warmteverlies en dus een lage energiefactuur, milieuwinst, interessantere kredietvoorwaarden, een stevige reductie op de te betalen onroerende voorheffing en een aanzienlijke meerwaarde op lange termijn.

Ecologische troeven

De 27 appartementen, met een bewoonbare oppervlakte die varieert van 57m² tot 110m², beschikken allen over een terras (variërend van 6m² tot 33m²) en hebben standaard volgende troeven: 100% verwarming via warmtepomp, standaard vloerverwarming, individuele warmtepompboiler voor warmwaterbereiding, regenwaterrecuperatie, fotovoltaïsche zonnepanelen, verluchtingssysteem D en ecologische verlichtingsarmaturen. Om helemaal ‘mee’ te zijn met de toekomst, zal tevens gebruik worden gemaakt van de ultramoderne Riantis-comfortdiensten (met o.a. softwaregestuurde afleverboxen).

Prijzen en speciale actie

De prijzen van de nieuwbouwappartementen in Residentie Sauvignon variëren van 206.000 euro all-in tot 380.000 euro all-in (Inclusief registratie, BTW en notariskosten).

Aangezien veel aandacht wordt geschonken aan ecologie en duurzaamheid, beschikt de residentie over een zeer ruime fietsenberging en een oplaadpunt voor elektrische auto’s en elektrische fietsen. Een speciale actie dient als aandachtstrekker: wie koopt vóór 30 september 2015, krijgt een gratis elektrische fiets.

De verkoop start vanaf vandaag. Klik hier voor meer info.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio