Derde Lucien Van Impe Classic in Serskamp

© Wielerclub Serskamp

© Wielerclub Serskamp

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Op zaterdag 27 juni organiseert Wielerclub Serskamp voor de derde maal de 'Lucien Van Impe Classic'. Dat is een fietstocht voor wielertoeristen over vier afstanden: 25, 45, 90 en 140 kilometer.

wpoelman

Dit jaar is er voor de eerste keer ook een rit over 25 kilometer. Op die manier worden twee tochten georganiseerd die makkelijk haalbaar zijn voor gezinnen en minder geoefende fietsers die eens een toffe rit willen rijden op een uitgepijld parcours. De ritten van 90 en 140 kilometer zijn wat zwaarder.

Aangezien Lucien Van Impe, de laatste Belgische tourwinnaar, ook zes maal bergkoning is geweest in de Ronde van Frankrijk heeft Wielerclub Serskamp zowat alle hellingen die in de regio mogelijk zijn opgenomen in deze twee lussen. Als je de 90 kilometer rijdt moet je zes 'bergjes' beklimmen, de 140 kilometer gaat over tien kuitenbijters.

Lucien Van Impe zal zelf aanwezig zijn om de deelnemers een hart onder de riem te steken of na de rit proficiat te wensen met hun prestatie. Door een samenwerking met Etixx sportvoeding garanderen de organisatoren de deelnemers aan de langere afstanden ook dat ze tijdens de rit voldoende energie kunnen innemen om de fietstocht tot een goed einde te brengen. Na de rit zorgen Kroonbakkers voor een boterham met gehakt voor alle deelnemers.

Starten kan je doen vanaf 7u30 in de polyvalente zaal in de Dorpstraat 4 te Serskamp. Meer info vind je op www.lucienvanimpeclassic.be, op twitter of op facebook.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio