FOTO. Beklijvende momenten tijdens 11-novemberviering in Wichelen

Op 11 november werd na de bloemenhulde in de deelgemeenten Wichelen en Schellebelle verzameld aan de gemeenteschool te Serskamp voor de optocht naar de Sint-Denijskerk. Na het uitdelen van de poppies en het schallen van het Reveil brachten Nathan, Jenna, Mauro en Margaux namens de gemeenteschool elk symbolisch een soldatenhelm uit de Groote of de Tweede Wereldoorlog naar het altaar. Ze begroetten er oud-strijder Maurice De Schoenmaeker. Lees verder onderaan de pagina.

In een voor de gelegenheid passend versierd kerkkoor bracht E.H. Peter Bracke hulde aan de burgerlijke en militaire slachtoffers van beide wereldoorlogen en aan de oud-strijders. Tevens herinnerde hij aan de verdienste van de geallieerde soldaten. De lezing, de gezangen van het Ankerkoor uit Oosterzele, de declamatie van de namen, het Ten Velde en de hymnes waren andere beklijvende momenten tijdens de viering.

Na de burgerlijke plechtigheid op de begraafplaats hield eerste schepen Kristof De Smet een prachtige toespraak namens het gemeentebestuur.

Ter afsluiting was er nog een gesmaakt optreden van het jeugd trommelkorps van de Brandweer van Wichelen. Deze 11 novemberviering was voor de brandweerlieden trouwens de eerste onder het bevel van kapitein Eric Trogh.

De vriendenkring van de Oudstrijdersbond werd daarna nog verwacht in "De Rozelaer" voor de feestmaaltijd en een gezellig samenzijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio