Leerlingen uit drie Wetterse scholen werken samen aan "Care Full Technology"

Leerlingen uit drie Wetterse scholen werken samen aan "Care Full Technology" Foto: WP

Wetteren - Leerlingen van de Wetterse scholen Sint-Lodewijk, Mariagaard en het Scheppersinstituut kwamen maandag voor de eerste keer samen om het startschot te geven van het proefproject "Care Full Technology". In dat project zullen leerlingen uit technische richtingen (Scheppersinstituut) en zorg (Mariagaard) samen met leerlingen met een beperking (Sint-Lodewijk) zoeken naar oplossingen voor de problemen waarmee deze laatste groep dagelijks te kampen krijgt.

Mariagaard levert 8 leerlingen leerlingen uit het zevende jaar Leefgroepenwerking en het Scheppersinstituut 11 leerlingen uit het vijfde jaar Industriële Wetenschappen. Die groep kon al direct ervaren hoe het voelt om met een beperking door het leven te gaan. Bijvoorbeeld, hoe knip je figuren uit een blad papier als je maar één arm hebt? Of hoe snij je soepgroenten als je maar één hand kunt gebruiken? Bij sommigen werd hun arm of hand vastgeplakt en moesten ze op die manier de klus zien te klaren. Niet zo evident, zo bleek.

Voor de technische leerlingen is het dus de bedoeling dat zij tools ontwerpen die het leven van mensen met een motorische beperking wat makkelijker kunnen maken. De leerlingen van Mariagaard werken vanaf begin januari tot midden februari full time aan dit project. Vanaf 22 februari tot midden mei lopen ze stage, o.a. in Sint-Lodewijk.

De leerlingen worden verdeeld in 4 à 5 teams. Op maandag 15 februari komt er een tussentijdse evaluatie en de deadline voor het indienen van de cases valt op maandag 15 april. Op 4 mei volgt dan het eindevent in Imec Leuven, daar zal één team kans maken op een prijs.

Vives Hogeschool en RVO Society stimuleren het project en de samenwerking tussen de verschillende scholen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio