VdB Motorsport hield eerste eetfestijn in zaal Skala

VdB Motorsport hield eerste eetfestijn in zaal Skala Foto: Patrick Bracke

Laarne - Een afgeladen volle Skala in Kalken, een gezellige aankleding met palmbomen en méér dan lekker eten. Dat was afgelopen zaterdag het succesrecept voor het eerste eetfestijn van VdB Motorsport waar 1.750 scampi’s en bijna 40 kilogram stoofvlees de hongerige magen van de talrijke sympathisanten vulden.

Een Vlaming eet graag en eetfestijnen vallen dan ook veelal in de smaak. Toch wou VdB Motorsport het enigszins anders aanpakken. Van een reftergevoel was geen sprake en de maaltijden geprepareerd door Arne Vervaet van Brasserie Britannia werden erg gesmaakt. “We wouden er vooral een gezellige boel van maken met heel lekker eten,” maakt Stijn Van den Berge duidelijk. “Vooraf mochten we uitgebreid proeven van wat Arne in zijn mars heeft. De keuze voor een kok was nadien snel gemaakt.”

“De opkomst overtrof onze bescheiden verwachtingen. Het begon rustig, maar de laatste twee weken ging het plots zeer snel met de kaartjes,” klonk Stijn’s vader Serge blij. Zaal Skala in Kalken leek zelfs even te klein, maar spontane vrijwilligers sprongen in de bres om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Stijn is dan ook oprecht zeer dankbaar. “We kunnen niet genoeg merci zeggen voor wat ons team vrijwilligers getoond heeft. Een dikke pluim voor hen.”

Vader en zoon zijn tevreden over het resultaat. “Een eerste keer is altijd wat zoeken en er zijn steeds wel zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Toch zijn we blij met wat we er samen met de vrijwilligers, sponsors en de aanwezigen van gemaakt hebben. We hebben zo ook ruim 300 euro voor Kom Op Tegen Kanker Laarne-Kalken verzameld. Aan jullie allemaal: bedankt voor de steun en hopelijk tot volgend jaar.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio