Brandend actuele expo in KA Wetteren

Brandend actuele expo in KA Wetteren

Brandend actuele expo in KA Wetteren Foto: Piazza

Wetteren - Met gepaste trots nodigen de leerlingen van KA Wetteren en Piazza u van harte uit op hun eenmalige tentoonstelling "Grenzen". De huidige vluchtelingenproblematiek houdt ook de leerlingen van KA Wetteren bezig. Op dit moment verwerken ze hun visie op "Grenzen" in uiteenlopende kunstprojecten. Een titanenwerk, maar ze staan er niet alleen voor! De kunstenaar-begeleiders van Piazza helpen hen met raad en daad. Onder hun begeleiding experimenteren de jongeren vrijuit met moderne kunstvormen.

Het resultaat? Een eigenzinnige tentoonstelling met een jonge, frisse kijk op kunst en actualiteit, met originele artistieke werken in de meest uiteenlopende categorieën: Performance, Fotografie, Animatiefilm, Video, Mixed Media, Grafische Vormgeving, Elektronische Muziek, Monumentaal Kostuumontwerp & Monumentale Kunst, Dans & Beweging en Woord & Drama.

Elke jongere heeft recht op cultuur. Piazza streeft er naar om een zo breed mogelijk publiek van jongeren in contact te brengen met een actieve vorm van kunstbeleving en talentontwikkeling. Daarom gaan ze met hun projecten op stap en organiseren ze eigen producties en partnerships in scholen, hogescholen, jeugdhuizen, jeugdwerkingen, cultuurcentra en verschillende kunst-en cultuurorganisaties.

Zo slagen ze erin jaarlijks duizenden deelnemers kennis te laten maken met cultuureducatie, talentontwikkeling en creativiteitstraining. Jongeren komen voor Piazza op de eerste plaats. Als publiek van de toekomst verdienen ze de kans om actief aan kunst en cultuur te participeren, een kans die zich in de hedendaagse maatschappij en het onderwijs vooralsnog te weinig aandient.

Piazza laat jongeren kennismaken met eigentijdse en multimediale kunstdisciplines via doordachte methodieken die zowel de nadruk leggen op het creatieve proces als het artistiek eindresultaat. Dit alles onder de beste omstandigheden: ze houden de vinger aan de pols en kiezen bewust voor multidisciplinaire kunstateliers, hi-tech apparatuur en begeleiding door professionele kunstenaars.                                                       

Cultuureducatie is voor Piazza nooit vrijblijvend, maar een project van lange duur, een never ending story dat blijft nazinderen en op lange termijn artistieke en educatieve invloed uitoefent op de jongeren. Piazza  scherpt bij hen niet alleen het vermogen aan om kunst in al haar uitingen te beleven, maar bevordert ook hun talentontwikkeling via een actieve verkenning van cognitieve, sociale en emotionele creativiteit.

Aanstaande vrijdag, 19 maart van 19 tot 21 uur, kunt u hun realisaties gaan bewonderen in het Koninklijk Atheneum in Wetteren in de Noordlaan 10, tijdens een unieke tentoonstelling. Ga kijken en laat u verbazen!

Klik hier voor meer info.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio