2ManyBikers pakt weer uit met spetterend feestweekend

Wetteren - Drie jaar geleden vierde de Massemse mountainbikeclub 2ManyBikers haar tiende verjaardag in stijl. De oude linde in Massemen kreeg toen een heel weekend het gezelschap van een prachtige en sfeervolle spiegeltent. Het feestweekend werd zo'n succes, dat toen al werd gezegd: "Dit doen we nog eens over!". En zo gezegd zo gedaan, op 6, 7 en 8 mei wordt het mooiste dorpsplein van Wetteren weer the place te be. Dit keer pakken de 2Many's het nog groter (een tent extra large!) en grootser (een nog aantrekkelijker en gevulder programma!) aan dan in 2013. Allen daarheen dus!

2ManyQuiz op  vrijdag

Starten doen ze op vrijdag 6 mei zoals de vorige keer: met een algemene kennisquiz. Alleen met nog betere en ingenieuzere vragen en rode draadrondes. Zoek drie quizmakkers, vorm een kwartet en schrijf je als de bliksem in, de maximum 30 plaatsen zullen sneller ingevuld zijn dan je denkt. Vroege vogels kunnen vanaf 19 uur de tent binnen, de quiz zelf start om 20 uur. Deelnemen kost 16 euro per team. Gelieve meteen uw geweldig originele ploegnaam te vermelden. De Olympische gedachte trouw, is deelnemen belangrijker dan winnen. Winnen is wel plezanter natuurlijk, maar... er is voor iedereen een prijs voorzien!

Back to the 80's

Niet dat er op zaterdagavond niet mag gelachen worden, maar voor de comedynight van de eerste editie, zochten en vonden de organisatoren een meer swingend alternatief: een onvervalste Jaren 80-fuif! Van pure new wave en zwartjassenmuziek over de plastic sound van Stock, Aitken en Waterman tot Wham en de begindagen van de grunge: de deejays gooien alles in de strijd. Achter de draaitafels heel wat bekend volk uit het Wetterse uitgaansverleden. Als special guest-deejay wisten ze Tim Joiris te strikken. De vroegere sfeermaker in dancing Blitz, café Sanzuniek die nu een grote meneer is in de Gentse Overpoort, slaat al jaren alle aanvragen af, maar voor 2ManyBikers haalt hij nog eens zijn platencollectie boven. Be there! Kaarten kosten 6 euro in voorverkoop en 5 euro aan de kassa. De deuren van de tent worden geopend om 21 uur.

Wetters muziekgeweld en knappe Isolde

Geen Ronde van Vlaanderen dit jaar op zondag, wel geweldige Vlaamse muziek. Op het menu drie optredens. Om 18.30 uur bijt Project Basement de spits af. Zoals hun groepsnaam laat vermoeden, schoot de kiem van hun muziek in de kelder. Maar Stijn, Jasmijn, Wouter en Wannes zijn muzikaal intussen al tot dik op de zolder gegroeid. In hun sound zal je invloeden van Eels, Black Keys, Nirvana en Chet Faker ontdekken.

Next on stage, om 19.30 uur: Birkenhead. Deze Wetters-Aalterse band draait al enkele jaren mee, maar de komst van zangeres Mathilde gaf Greg, Peter en Kevin en de band een verfrissend nieuw en sterk  elan. Birkenhead toerde het afgelopen jaar al door heel Vlaanderen, twee van hun songs waren meermaals te horen in de Eén-serie "De Ridder". De single Elegy was een instant oorwurm. Bristol sound met een rock edge.

Als top of the bill wisten de 2Many's de met voorsprong meest sexy drumster van ons land te strikken. Isolde Lasoen, voor wie zelfs Daan een arm en een been zou geven om haar er bij te hebben, brengt naast haar zoetgevooisde stem ook Les Bens mee naar Massemen. Goed voor sexy Franse sixties pop en chanson en Engelse pareltjes van vroeger en dat vanaf 20.45 uur.

Praktische info:

Inschrijven voor de quiz kan per mail via 2manybikers@gmail.com. Gelieve de 16 euro over te schrijven op rekeningnummer BE41 7506 0788 4210 en uw groepsnaam te vermelden.

Kaarten voor zowel de Jaren '80-fuif als de optredens op zondag  zijn te koop bij Optiek Van Durme (Dorpsplein 11 in Massemen), UCW-Computers (Stationstraat 24, in Wetteren) en @the movies (Gentsesteenweg 12a in Wetteren).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio