VOORDRACHT. "De emigranten van de Red Star Line"

VOORDRACHT. "De emigranten van de Red Star Line"

Foto: Red Star Line

Wetteren - OKRA Academie regio Wetteren nodigt op vrijdag 27 mei uit voor de voordracht over "De emigranten van de Red Star Line" door Erwin Joos.

Ruim een eeuw geleden vertrokken 2,5 miljoen mensen met de Red Star Line naar de Nieuwe Wereld. Clement Griscom richtte in 1872 de Belgische vennootschap "Société Anonyme de Navigation Belgo Américaine"  SANBA) op. Het werd de Red Star Line omdat de schepen een rode ster op de schouw hadden. Om aan de enorme vraag te kunnen voldoen bouwde de maatschappij steeds grotere schepen.

Het logistieke netwerk van de Red Star Line, met vertegenwoordigingen in Centraal- en Oost-Europa, moest de massale migratie in goede banen leiden. Toen Amerika in 1924 zijn grenzen sloot, was de glorieperiode van de emigratie definitief voorbij. De grote beurscrash in 1929 betekende de doodsteek voor de Red Star Line. In 1934 ging de maatschappij in concordaat.

De voordracht wordt verzorgd door Erwin Joos, conservator van het Eugeen Van Mieghem museum. De voordracht vindt plaats op vrijdag 27 mei van 14.30 uur tot 17.00 uur in cc De Poort, Markt te Wetteren.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro voor OKRA leden en 7 euro voor niet OKRA leden. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Inschrijven kan:

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio